Make-up_coaching_Armanda_Hesta_stylingcoach_voor_opticiens

Armanda Hesta: ‘Werk harder aan jezelf dan aan je business’

In 2009 kreeg ik het idee om styling trainingen te schrijven voor de optiekbranche. Vol enthousiasme, want dat bén ik, kreeg ik mijn eerste opdracht bij Eyewish. Vervolgens benaderde Silhouette Benelux mij om de Eyewearstyle dagen te gaan organiseren bij én voor hun partners.

Mijn trainingen sloten naadloos aan bij de strategie die Silhouette al internationaal voerde. Inmiddels werken wij sinds 2011 samen, waarbij ik als Eyewear Consultant en Strategist opereer.

Dilemma’s bij adviseren juiste montuur

In deze periode heb ik gezien waar de optiekmedewerkers tegen aan lopen bij het adviseren van een montuur. Herken je onderstaande dilemma’s?

  • Vaak speelt je eigen smaak een grote rol
  • Het niet goed kunnen inzien welk type klant je voor je hebt qua stijl, maar ook qua gedrag
  • Welk montuur moet ik nu kiezen voor de juiste gezichtsvorm?
  • Dit is de mode; maar past de mode wel bij de klant?
  • Welke mode items kan ik deze klant wel of niet adviseren?
  • Mode is niet gelijk aan stijl
  • Hoe kan ik de klant overtuigen waarom ik juist dit montuur adviseer?

De klant is zelf naar een kleurenanalist geweest, nou ja eigenlijk wel meerdere analisten, en komt met kleuren waaiers aan. Zij gaat jou vertellen dat zij precies deze kleur moet hebben. Oeps! Hoe ga je de klant adviseren, als je er zelf nog niks of nauwelijks iets van snapt?

Gouden combinatie

Persoonlijk kan ikzelf geen technische meting verrichten. Ik ben ook geen opticien. Maar de samenwerking stylist en opticien is een gouden combinatie. Dit omdat ieder sterk is in zijn/haar expertise én naadloos aansluit bij het technisch onderzoek van de ogen. Dit geeft mij echt een kick. De klanten gaan namelijk zó tevreden en blij de deur uit!

‘Ik had u graag eerder ontmoet’

Menigmaal heb ik van klanten gehoord: ‘Ik had graag gewild dat ik u eerder had ontmoet voor het kiezen van een passend montuur.’ Dat is een groot compliment. Door het toepassen van de juiste stylingtechnieken, ziet de klant wat er gebeurt. Zo raakt hij of zij overtuigt van het advies.

Nederland is een groot land om bij de elke opticien aanwezig te zijn. Daarom vind ik het een uitdaging om mijn passie en kennis over te dragen aan optiekmedewerkers en hen te trainen tot een gerenommeerd Eyewear Stylist. De Eyewear Stylist heeft kennis van mode, stijl en kleuren en herkent bij de klant wat deze daadwerkelijk wenst. De stylist is daarbij een bruggenbouwer van de opticien naar zijn klanten.

Ik ben geboren in een creatief en muzikaal gezin. Mijn moeder was jazz-zangeres, mijn vader zat in de media, terwijl grootvader kleermaker was van het koninklijk huis. Hierdoor kwam ik al vroeg in aanraking met dans, zang, fashion en beauty. Mijn eerste passie en opleiding was klassieke danseres bij Scapino en modeontwerpster op dé modeacademie van Amsterdam.

Mijn professionele ervaringen zijn altijd verbonden met het totaal van creativiteit, vormgeven en presenteren. Zo startte ik als zelfstandige, designer en salesmanager in de Corporate Identity Fashion. Hierbij heb ik mijn eigen label in het hogere segment damesmode opgezet. Vervolgens heb ik mij ontwikkeld tot stylist, trainer en coach in de optiek. Ik ben graag veelzijdig. Zo heb ik ervaringen opgedaan als imago stylist zakelijke dienstverlening, maar ook als make-up & haarstylist voor modeshows en fotografie. Daarnaast ben ik tevens portretfotograaf.

Mijn passie is vormgeven naar beeld, mensen inspireren, tot bloei laten komen en versterken van de uiterlijke presentatie. Ik werk altijd vanuit de intrinsieke motivatie. Dáár ligt voor mij de basis om tot een goede presentatie van een brand of persoonlijke stijl, imago, brand te komen.
Graag hoor ik van anderen: ‘Dat had ik zelf nou nooit kunnen bedenken!’ Mensen verrassen over de kwaliteiten en kunnen van zichzelf. Dát maakt mij blij.
Een voor mij erg inspirerende quote is: ‘werk harder aan jezelf dan aan je business’. Al het werk, begint bij jezelf. Wie ben je? Wat doe je? En bovenal: wie ben je écht en bedoeld om te zijn.

Mijn kleuren bestaan uit meerdere mogelijkheden. Mijn basiskleuren zijn koel. Maar wat ik zeker ook nodig heb is een flow van een warme herfst. Contrasten, daarin ligt mijn bereik van midden tot hoog. Afhankelijk hoe ik mij zelf wil presenteren, zakelijk of privé, kan ik hier accenten inzetten.
Qua stijl val ik onder klassiek sportief en natuurlijk. Ik houd van duurzaamheid, hoge kwaliteiten van stoffen, gecombineerd met minder duurzame mode items. Door de juiste kleuren, stijlvormen te combineren voel ik mij op mijn best.

Brillenmerken die mij inspireren zijn vaak de stijlvolle couture modemerken. Dan kun je denken aan Dior, Silhouette, Marcain, maar ook Philip.

Mijn missionstatement

 

Eigen collectie

Zelf draag ik ook graag brillen. Mijn collectie bestaat o.a. uit:

  • Silhouette: licht, duurzaam en hoge kwaliteit. Verrassend stijlvol, ondanks de minimalistische items op het montuur, door kleur of design. Super in zijn kleine eenvoud, met grote impact.
  • Urban lite: deze heb ik in drie mat warm en koele kleuren. Is licht en geeft een fijn accent in mijn gezicht. Dit is city klassiek.
  • Dior: modern extravagant is de zonnebril van Dior. Powerfull en verrassend qua design. In te zetten bij zowel sportief, extravagant als klassiek.

Hoe anderen mij zien

Eigenwijs, bruist van de ideeën en weet deze ook te realiseren, wilskrachtig, vakkundig, professioneel, kordaat, leergierig, vrolijk, doortastend, gedreven, ondernemend, humoristisch, serieus, toegankelijk, spontaan, compassie, warme persoonlijkheid, heeft smaak.

Contact

Denk je dat wij een match zijn ? Ik help je graag met een opleiding of workshop op maat. Dat kan naast eyewear coaching, tevens op het gebied van kleding coaching en make-up coaching. Kijk gerust rond op deze site, doe inspiratie op en neem contact met me op. Dan maak ik graag een voorstel op basis van je specifieke trainingswensen en doelen. Bel 06-44345451, mail naar info@eyewearstylingschool.nl of maak gebruik van ons contact formulier voor een vrijblijvende kennismaking.