Make-up_coaching_Armanda_Hesta_stylingcoach_voor_opticiens

Kleding coaching: ‘MODE is wat je door ontwerpers en modehuizen gepresenteerd krijgt, STIJL is datgene wat je daaruit kiest’

Mode is zo verleidelijk, omdat goed passende en flatterende kleding ons een totaal ander uiterlijk kan geven. Goede kleding is dan ook onze redding op een waardeloze dag. Via kleding coaching leer ik je graag hoe de juiste kleding één van de creatiefste vormen van zelfexpressie kan zijn.

Kleding coaching Armanda Hesta stylingcoach voor opticiens zomerkleurenEr bestaat een enorme kloof tussen met name voor wat vrouwen in de modebladen lezen of op tv in glamourshows zien én wat ze echt moeten weten om zich goed te kunnen kleden. Stijl betekent dan ook dat een vrouw zélf weet wat wel of niet bij haar lichaam past.

Misvattingen

Wil jij als vrouw er in je kleding geweldig uitzien? Dan moet je het figuur van een fotomodel hebben! Je stijlkwaliteiten stijgen als je de must haves van hét seizoen draagt. En confectiekleding past altijd. Nou niet dus! Dit zijn zo maar drie grote misvattingen, die onder een grote groep vrouwen leeft.

Verbetering stijlprofiel

Perfect passende confectiekleding is moeilijk te vinden. Goede kleding, vaak naaiwerk (kleding op maat gemaakt, die je goed past) is juist de meest cruciale factor waarmee je je stijlprofiel kunt verbeteren.

Basistips

Als je in de bladen leest of over het internet struint en op zoek gaat naar wat je bij jouw figuur kunt dragen? Hieronder geef ik je vier basistips die voor elk figuur gelden:

Kijk naar de contouren van een outfit. Hoe valt de stof van het kledingstuk over de contouren van je lichaam als jij het kledingstuk zal dragen? Staat het silhouet van het kledingstuk bij jouw figuur en is de maat juist? Valt het kledingstuk op door interessante details? Vallen de details op de juiste plaats? En welk effect geeft dat op mijn lichaam?

Het is heel belangrijk dat je jouw silhouet ziet als de omtrek of de contouren van je lichaam. Kijk wat dáár het beste bij past. Vervolgens kijk je welke plaats het inneemt binnen de trends van het moment. Dit laatste is de minst belangrijke factor als je kijkt hoe een kledingstuk staat.

De relatie tussen de verschillende delen van een outfit is erg belangrijk. Combinaties van lang met kort, breed met smal en wijd met strak. Belangrijk zijn de verhoudingen in relatie tot je eigen lichaamsverhoudingen. Bedenk altijd goed hoe de kleding en accessoires die je kiest, qua formaat en evenwicht passen bij jouw maat en figuur.

Stof moet het silhouet van het lichaam aanvullen, camoufleren en ondersteunen.  Een A-lijn rok of een gerende rok van katoenen twill (stug en stevige stof) lijkt op een tent. Terwijl deze modellen in middelzware jersey soepel vallen en met het lichaam meebewegen. Kijk goed naar de oppervlakte-eigenschappen van een stof. Dit omdat weefsels met een bepaalde structuur dik kunnen maken. Een glanzende stof maakt iemand dikker dan een matte stof. Matte stretchstoffen en lycra zijn de vriend van elke maat. Heb je te maken met dure of goedkope stoffen? Is de kleding fijn of met grove stiksels genaaid? Dit zijn allemaal zaken die meespelen in je look en uitstraling.

Bekijk jezelf eens langzaam van alle kanten in de spiegel. Sta hierbij rechtop en trek je schouders naar achteren. Je wordt dan langer en krijgt een betere houding. Een tip hierbij is: draag hoge hakken. Dan strek je je immers automatisch recht op.

Kijk in de spiegel, blijf staan, loop op de plaats, ga zitten en let hierbij goed op de volgende details:

  • Alle knoopsluitingen
  • De lijn over je buste
  • De randjes van je bh onder je armen en op de rug
  • Rond de armsgaten
  • De stof op de mouwen en schouders
  • De stof op de maag
  • De stof op de heupen en buik
  • Op de billen en in het kruis

Als op een van deze plaatsen de stof te los of te strak zit of duidelijk kreuken of opening vertoont, dán verdwijnt de totale lijn van je outfit.

Goed passende kleding is maatwerk,
net als de juiste, op maat gemaakte bril!

Armanda Hesta: expert in kleding coaching

In mijn carrière als modestylist heb ik jarenlang kennis vergaard over zowel mannen- als vrouwenlichamen. Dit in combinatie met de stoffen, stijlen en pasvormen waarmee je geweldige beelden en functionaliteit creëert.
In de periode dat ik mijn bedrijf in exclusieve, representatieve bedrijfskleding had, heb ik vele medewerkers van bedrijven mogen aankleden. Tevens bezit ik het vermogen om wat ik op de catwalk, op straat, in films en bladen zie, te destilleren. Hierdoor kan ik trends vertalen naar kleding en accessoires die geschikt zijn voor mijn cliënten.

Kleding coaching Armanda Hesta stylingcoach voor opticiens tfUiterlijke stijl perfectioneren

Ik help vrouwelijke cliënten hun persoonlijke stijl te ontdekken en kleding te kiezen die een aanvulling vormt op hun figuur en leefstijl. Er bestaat een eenvoudige formule, van maat 34 tot met 50, waarmee je de optimale verhouding en pasvorm kunt vinden die cruciaal zijn voor een garderobe die je uiterlijke stijl perfectioneert.

Ik ga je helpen

De vraag die ik vaak kreeg van vrouwen, is: ‘waarom kan ik mijn kleding en accessoires zoals  brillen niet net zo goed kopen als een stylist?’ Mijn antwoord is: DAT KUN JE BEST! En ik ga je hierbij helpen op het gebied van kleding coaching.

Contact

Bel mij vandaag nog via 06-44345451 of neem per email contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Ik help je graag met een training of workshop op maat. Naast kleding coaching bied ik tevens complementaire trainingen aan op het gebied van eyewear coaching en make-up coaching. Kijk gerust rond op deze site, doe inspiratie op en neem contact met me op. Dan maak ik graag een voorstel op basis van je specifieke trainingswensen en doelen.

De lijn en pasvorm van je kleding zijn
cruciale elementen in je persoonlijke stijl