Make-up_coaching_Armanda_Hesta_stylingcoach_voor_opticiens

Make-up coaching: weinig make-up maakt een gezicht mooier!

Make-up is een krachtig middel om illusies te scheppen. Maar een gezicht met weinig make-up maakt een gezicht mooier. Het geeft een gelijkmatige teint om daarna de ogen en lippen meer te kunnen accentueren. Via make-up coaching geef ik graag tips & tricks om tot het beste resultaat te kunnen komen.

 

Als visagist vind ik dat een mooie look begint bij de basis: huidverzorging, camoufleren, foundation en poeder. Als de basis in orde is, zie je er altijd uit als of je van nature een gave huid hebt.

Make-up_coaching_Armanda_Hesta_stylingcoach_voor_opticiens_bf1bMake-up coaching: waar moet je opletten?

Het is verstandig je gezicht voor overdag een natuurlijke, gezonde uitstraling te geven en je huid door de make-up heen te laten schijnen. Bij een karakteristieke natuurlijke make-up, breng je de basis heel dun aan. Dit accentueert een schone, heldere, gehydrateerde huid, die wat opgehaald is met een subtiele kleur die bij jouw teint past.

Creëer ogen die bij het brilmontuur passen

Een gezicht met weinig make-up maakt een gezicht mooier, geeft een gelijkmatige teint om daarna de ogen en lippen meer te accentueren. Met het juiste gereedschap en eenvoudige technieken, kan elke vrouw haar eigen make-up artist worden. Creëer prachtige ogen in combinatie met het gekozen brilmontuur.

Tip

Voedsel, het weer en stress beïnvloeden dagelijks de huid. Deze invloeden vragen om verschillende verzorgingsproducten. Kijk na het reinigen en hydrateren eens in de spiegel om te zien hoeveel make-up je eigenlijk nodig hebt. Op sommige dagen hoef je alleen maar een camouflagestift te gebruiken. Op andere dagen meer met foundation en poeder bijwerken.

Wat is belangrijk voor een goed make-up resultaat?

Voor de look met de vrouw met stijl zijn verschillende zaken van belang. Via de meest gestelde vragen met bijbehorende antwoorden zetten we hieronder de belangrijkste punten op een rij.

Voor de look met de vrouw met stijl zijn verschillende zaken van belang. Via de meest gestelde vragen met bijbehorende antwoorden zetten we hieronder de belangrijkste punten op een rij.

Het juiste gereedschap met de juiste kwasten zijn ongelooflijk belangrijk voor een perfect resultaat. Met goed ‘materiaal’ kun je de make-up beter aanbrengen en heb je meer controle over het aanbrengen van je make-up.

Ten eerste is er de camouflagestift; voor mij een must op schoonheidsgebied. Deze stift is ontwikkeld om kringen onder de ogen weg te werken. Je ziet er dan meteen uitgerust uit. Breng met een kwast of je vinger een ruime hoeveelheid aan in de binnenste ooghoeken en onder het oog tot aan de wimpers. Wrijf het gelijkmatig uit door er zachtjes met je vingertoppen op te kloppen. Breng bij kleurverschil nog een laagje aan. Deze camoufleerlaag blijft langer zitten als je er met een poederdoos een laagje transparant of lichtgele poeder over aanbrengt.

Ten tweede nemen we de Foundation. Deze verdoezelt roodheid en maakt de teint egaler. Test de foundation op de zijkant van je gezicht, bekijk het resultaat bij daglicht. Je hebt de goede tint als hij in je huid lijkt te verdwijnen. Breng foundation aan met een sponsje of je vingers.

Als laatste basiselement gebruik je de poeder om de foundation langer te laten zitten, glimmende delen weg te werken en de huid een egale gladde look te geven. Neem geen transparante poeder. Deze maakt je huid namelijk flets en grauw. Gebruik liever een dunne poeder met een zijdeachtige en superlichte structuur.

Breng kleur aan op je wangen, je lippen en je ogen. Gebruik hierbij de kleuren die je huid flatteert. Modekleuren in make-up moeten wel echt bij je passen. Ze kunnen je look op een snelle manier ieder seizoen veranderen. Maar licht aangebrachte subtiele, moderne kleuren zijn het geheim van een stralende look!

Wenkbrauwen zijn het ‘frame of the face’. Nadat je wenkbrauw goed in vorm is gemaakt door een schoonheidsspecialiste, kun je het zelf bij houden met een pincet. Om de vorm iets te versterken, gebruik je een potlood in de tint zo dicht mogelijk bij je eigen kleur. Begin met het intekenen van kleine haartjes in de richting van de haargroei. Op het hoogste punt teken je de haartjes in een diagonale lijn naar het oor toe. Zo vorm je strakke wenkbrauwlijnen. Belangrijk: epileer nooit de bovenkant van je wenkbrauw!

Kies de kleur die de frisheid in je gezicht brengt. Met rouge kun je het gezicht ook shapen.

Kies de kleuren die een match zijn met de kleuren van je ogen en wat past bij je persoonlijkheid. Kijk goed naar de vorm van je ogen en leer de technieken in onze workshop. Daar leggen we uit welke kleuren en vormen je kunt gebruiken bij jouw ogen. Een eyeliner accentueert de vorm van het oog en verandert de look. Mascara opent en vergroot het oog en maakt de wimpers langer en voller. Tevens geeft het contrast aan het oog, net als de eyeliner.

De juiste lipkleur is afhankelijke van de huid, hoe je de ogen hebt opgemaakt. Bij zware oogmake-up past een lichte lipstick zeer goed, en natuurlijk andersom. De kleur van je lippen moet corresponderen met wie jij bent en voor welke gelegenheid.

‘If the frames look good without make-up, they will look GREAT with make-up’

Make-up_coaching_Armanda_Hesta_stylingcoach_voor_opticiens_bf2Expert in make-up

De workshop make-up coaching wordt verzorgd door Armanda Hesta. Armanda heeft haar opleiding tot make-up en haarstyle artis gevolgd bij Dik Peeters. Daarna heeft ze voor diverse modeshows (voor o.a. Tony Cohen) en fotografen de visagie verzorgd. Ook tijdens de Silhouette Eyewear Style dagen, verzorgde Armanda de make-up van brildragers. Dit vraagt uiteraard een andere techniek en ander resultaat dan bij modellen op de catwalk en voor de camera.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je met je team de make-up coaching volgen? Gecombineerd met persoonlijke coaching op de werkvloer? Op zoek naar inspiratie, motivatie en of handvatten die de communicatie met jouw klanten of cliënten (verder) verbetert?

Contact

Wij helpen je graag met een training of workshop op maat. Naast make-up coaching bieden we tevens complementaire trainingen aan op het gebied van eyewear coaching en kleding coaching. Kijk gerust rond op deze site, doe inspiratie op en neem contact met ons op. Dan maken wij graag een voorstel op basis van je specifieke trainingswensen en doelen. Bel 06-44345451, mail naar info@eyewearstylingschool.nl of maak gebruik van ons contact formulier voor een vrijblijvende kennismaking.

‘The best color in the world is the one that looks good on you’