Make-up_coaching_Armanda_Hesta_stylingcoach_voor_opticiens

Opleiding tot eyewear stylist: leer alle geheimen van het succesvol verkopen van eyewear

In een wereld die continu in beweging is, liggen veel kansen. Hoe maak je snel inzichtelijk hoe jouw bedrijf waarde creëert, levert en behoudt? Als stylingcoach voor opticiens geef ik je graag de juiste opleiding tot veelzijdig eyewear stylist. Doordat ik je nieuwe tools, nieuwe vaardigheden en een nieuwe mindset leer, zul je alle facetten van het veelzijdig stylen en het verkopen van Eyewear je eigen maken.

Als je denkt dat eyewear stylingadvies alles is over het verkopen van een montuur, dan zit je fout. Jouw klanten kopen niet simpelweg een montuur, zij kopen een verhaal. Zij worden aangetrokken tot een persoonlijkheid, een boodschap. Een idee waarmee zij zichzelf kunnen identificeren. Zij kopen jouw merk, jouw verhaal!

Toegevoegde waarde opleiding tot Eyewear Stylist

De moderne economie is in ontwikkeling. Mensen vallen steeds minder voor merken, maar voor de mensen om hen heen. Maak daarom  je zaak persoonlijk met de toegevoegde waarde van een Eyewear Stylist. Stylingcoach voor opticiens biedt de mogelijkheid om jouw team te versterken met een externe eyewear stylist in jouw shop. Maar bovenal trainen we jouw personeel tot Eyewear Stylist met sterke skills van sales.

Dé rechterhand van elke opticien

Het adviseren van een montuur vergt een specifieke aanpak. Als uitgangspunt nemen we een ontwerper van kleding. Deze begint met een schets om zo meerdere creaties te kunnen maken. Echter heeft deze al een visie hoe de collectie eruit zal komen te zien.
Een eyewear stylist kent de do’s en don’ts van mensen en monturen. Hij of zij maakt van elke bril een persoonlijk sieraad. Dit doe je door de juiste montuurvorm, stijl en kleur te combineren. Een goede eyewear stylist is daarmee dé rechterhand van elke opticien.

Nieuwe tools, skills & mindset

Investeer in een krachtige korte beroepsopleiding van 1 maand (3 opleidingsdagen + circa een halve dag extra per week) waarin je alle facetten van het veelzijdig styling en verkopen van Eyewear je eigen leert maken. Hierna zal je merken dat je de tools, skills en juiste mindset beheerst, waarmee je de verkoop van het aantal brillen kunt verhogen.

Met een afwisseling tussen praktijk- en theorielessen, leert de eyewear stylist welke monturen en stijlvormen geschikt zijn voor een stijltype klant. Met als resultaat een perfect passend montuur voor de juiste uitstraling én het doelgericht inzetten van het imago van de klant.

Het programma van de vakopleiding tot eyewearstylist is zodanig ingericht dat je na afloop:

  • In staat bent zelfstandig een goed onderbouwend montuur advies te geven over het juiste montuur dat past bij het gezicht, persoonlijkheid en kledingstijl. Dit alles versterkt met de kleuren en contrasten die nodig zijn om tot hét gewenste resultaat te komen, inclusief de uitwerking van de sterkte van de glazen.
  • De sales trainingen zorgen ervoor dat je leert welk persoonlijkheidstype klanten er zijn en hoe je je advies hierop kunt optimaliseren. Bovendien leer je hoe jezelf gezien wordt door de verschillende typen klanten.

De opleiding tot eyewear stylist is bedoeld voor jou: als een gedreven professional die het verkoop stylingvak in de optiek tot in de puntjes wil beheersen. Voor zowel in opleiding als gevestigde medewerkers in de optiek, die als gastvrouw en/of opticien ook de skills kunnen hanteren als een stylist.
Deelname aan deze styling- en salesopleiding is mogelijk na (indien nodig) een intakegesprek met één van de opleiders. De theorie is op MBO-4+ niveau. De opdrachten, oefeningen en praktijktoepassingen vragen een MBO/HBO denk- en werkniveau.

In een maand zal een groep van maximaal 8 personen in totaal 3 dagen bij elkaar komen om de opleiding te volgen. Het is een intensieve maand, waarbij je het geleerde gelijk in de praktijk zult brengen. Op dag 1 en 2 van de opleiding leren we je de eyewear & styling technieken. Op dag 3 brengen we je de sales technieken bij én implementeren we styling en sales.

Jazeker! Naast de opleidingsdagen word je de hele periode actief gecoacht door ons.

De opleidingsdagen vinden plaats in Heiloo op vaste, van te voren bekende, data. De opleiding wordt afgesloten met een praktijk- en theoriegedeelte. Dit betreft het schrijven van twee korte stageverslagen én een praktijkexamen, waarbij de examinator mee gaat naar een echte afspraak met een klant.

‘Is jouw bedrijf klaar voor morgen?’

Expert in eyewear & sales

De styling trainingen worden verzorgd door Armanda Hesta. Armanda schreef in 2009 styling trainingen voor Eyewish. Sinds 2011 is zij verantwoordelijk voor de eyewear styling dagen bij opticiens van het merk Silhouette. De sales trainingen worden verzorgd door onze sales partners van gerenommeerde trainingsbureaus.

Contact

Heb je vragen of interesse in onze opleiding? Neem contact met ons op. Dan maken wij graag een voorstel op basis van jouw specifieke opleidingswensen en -doelen. Bel 06-44345451, mail naar info@eyewearstylingschool.nl of maak gebruik van ons contact formulier. Vervolgens nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.

‘One size does not fit all’